Майстор в кухнята
През годините на еволюция на човечеството, приготвянето на храна несъмнено е усъвършенствано и достигнало своя връх. Независимо какво и как се е приготвяло през вековете и в коя точка по света, без значение на етнос и религия, всичко се е приготвяло на огън, който е оставял своя характерен вкус и аромат. Днес, в модерните и чисти кухни, този аромат липсва, а мястото му в човешките, кулинарни потребности остава незапълнено. Всички си спомняме незабравимия вкус на бабината лютеница, приготвена на огън или гозбата излязла от селската печка на дърва.
Хаванче
Българските, пушени подправки от “ХАВАНЧЕ”, в които е заключен най-финия аромат на дим, ще ви върнат спомена за старата българска гозба, приготвена на огнището, в гърне обвито в жар и къкрещо тихо. С тях ще пренесете финия аромат на опушено от огъня върху вашата храна. Зрял боб, запържен, яица и сирене, сланинка, леща, или задушен гювеч с месо са само малка част от примерите за употребата на пушения червен пипер ХАВАНЧЕ.
А пушена домашна майонеза, пуканки, картофи (варени или на фурна), дори филийка с масълце е достатъчно да поръсите с пушена морска сол за постигане на невероятен аромат на опушено. Пържолите мариновани с пушен микс за барбекю и скара от ХАВАНЧЕ и отпочинали за една нощ в хладилника, изпечете във фурна и се радвайте на копринена крехкост и невероятен аромат на барбекю, без да е необходимо да палите огън в кухнята. Нашите опушени зеленчуци ще задоволят и най-изтънчените вкусове. С пушените подправки ХАВАНЧЕ може да миксирате и свои авторски миксове и маринати, съобразени с вашия вкус и желание.
Произведено в България
Пригответе си апетитна и ароматна храна, напомняща старото българско огнище, като изберете продукти от нашия каталог.