Кой е червеният кардинал в кухнята?
Пушеният червен пипер е универсална подправка, задължителна част от всеки шкаф с подправки. Приготвя се от сладки червени чушки, предварително опушени бавно на микс от няколко вида дървесина и смлени на прах. В резултат на този процес, получаваме пурпурночервен прах, носещ със себе си мек опушен вкус.
Най-впечатляващото качество на пушеният червен пипер е количеството антиоксидантна сила, която съдържа само в една порция. Отдавна се смята, че чушките и продуктите, създадени от тях, имат свойства за борба с болестите, което се дължи до голяма степен на способността им да се борят с оксидативния стрес.
Благодарение на каротеноидите, които се съдържат в пушеният червен пипер, консумацията му носи не само вкусови качества, но и изключително много ползи за здравето ни.