Хаванче - Пушени български подправки

В началото на 2022 година изпълнихме дългогодишния си проект за автономно производство в собствена база на малко познати, на българския пазар, нишови разновидности от сол и подправки. Първата българска, естествено опушена морска сол е вече факт. Всички наши продукти, готови и в разработка, са 100% натурални, без добавки и подобрители, приготвени по времеемка, автентична технология. При процеса на опушване използваме внимателно подбран бленд от няколко вида дървесина. В него се крие и тайната на винаги постоянните, характерни за нашите продукти цвят и мирис.

Нашите продукти не съдържат, ГМО, изкуствени овкусители и оцветители и са подходящи включително и за вегетариански ястия.

Приложението на нашата естествено опушена сол е широко, като финален щрих в салати и гарнитури, върху месо и риба, зеленчуци, и при приготвянето на домашни ястия. Придава на храната балансирана соленост, с приятен аромат на пушек. Подходяща е както за вегани, така и по време на пост.

Ястията с тази сол ще придобият пикантен пушен вкус и червеникав оттенък. Добавете пушена сол вместо обичайната трапезна или морска сол към своите ястия, когато готвите месо или риба. Омлета например ще придобие вкуса на бекон.

Въпреки предимствата и значително по-ниските цени на вносни материали, взехме решение да работим изключително и само с български партньори – от суровината, добита от природен резерват Атанасовско езеро, през собственото производство, до дизайна и опаковката, продуктите ни са със 100% български произход!

Към този момент предлагаме две разфасовки на пушената сол: В мелничка от 115 гр, с едра фракция сол (подходяща за всеки хоби и по-напреднал кулинар и любител на скарата), както и в мека опаковка (плик) 100х150мм от 40 гр., фино смляна сол (по-изгоден и лесен за използване вариант, или за из път).